Mitä WordPress-kotisivut maksaa?

WordPressin valmisteemat mahdollistavat kotisivujen rakentamisen pienelläkin budjetilla. Edulliset valmisteemasivut rakennetaan pääasiassa GeneratePress-teemalla tai meidän omalla nopeasti latautuvalla Kevyt-teemalla.

WordPress-kotisivujen hinta muodostuu näin:

Mitä WordPress maksaa?

WordPress-sisällönhallintajärjestelmä on ilmainen avoimen lähdekoodin ohjelmisto. WordPressin voi käydä lataamassa itselleen osoitteessa WordPress.org. WordPressin käyttöönotto onnistuu myös nettihotellin tarjoamilla työkaluilla.

Palvelintila

0,99-55€/kk (Hostaanin ja Seravon hinnastojen mukaan.)

Mitä enemmän maksaa sen parempi mielenrauha kun on varauduttu ongelmatilanteisiin ja Google-haussa sijoittuu paremmin kun sivut latautuvat nopeammin. Hostaan ja Seravo ovat palvelintilan tarjoajina Suomen kärkikastia.

Domain

fi-päätteinen domain 9€/vuosi.

Voi varata enintään viideksi vuodeksi kerrallaan. Yleensä domainin saa palvelintilan mukana.

Verkkosivujen rakentamiseen käytettävä työ

Hinta: Alkaen 200€

Sivusto tehdään meidän omalla Kevyt-teemalla tai GeneratePress-teemalla WordPressin hallintapaneelin kautta.
Kalliimmissa valmisteemasivuissa voidaan tehdä kustomointia koodaamallakin. Tämä tapahtuu teeman rinnalle asennettavan lapsiteeman kautta.

Valmisteemalla tehdyille sivuille asennetaan yleensä lisäosat ainakin lomakkeille, hakukoneoptimoinnille, nopeusoptimoinnille ja laitetaan näiden asetukset oikein.

Hintaan vaikuttaa sivuston laajuus, toimintojen määrä, korjauskierrokset ja mahdollinen lapsiteeman kautta koodaaminen.

Lisäpalveluna mahdollista saada myös sisällöntuotantoa, logonsuunnittelua, graafista suunnittelua ja perusteellisempaa hakukoneoptimointia.

WordPress-lisäosien lisenssit

Suurin osa sivuston perustoimintoihin käytettävistä lisäosista on ilmaisia tai niiden ilmainen versio on riittävä pienyrityksen tarpeisiin.

Useimmille valmisteemalla rakennetuille yrityssivuille asennetaan kuitenkin maksullinen Gravity Forms -lomakelisäosa. Hinta $59/vuosi.

Muita mahdollisia maksullisia ovat mm. sivuston nopeusoptimointi- ja hakukoneoptimointilisäosat PRO-versiona. (WP-Optimize 40€/vuosi, WP Rocket $49/vuosi, SEOPress Pro $39/vuosi jne.)

Kun sivuille tulee enemmän toiminnallisuutta, kuten ajanvarausta, verkkokauppaa tai verkkokursseja tämä luonnollisesti nostaa maksullistenkin lisäosien määrää.

Kevyt hakukoneoptimointi

Hinta: 250€

Kevyt WordPressin hallintapaneelin kautta tehtävä on-page -hakukoneoptimointi: avainsanakartoitus, meta-kuvaukset, meta-otsikot, h1 ja h2 -otsikoiden optimointi ja kuvien alt-tekstit. Optimointiin käytettävä WordPress-lisäosa luo automaattisesti XML-sivukarttatiedostot ja jäsennellyt Schema.org -snippetit.

Tyylikkäät kotisivut mittatilaustyönä

Hinta noin 1800€/sivupohja

Kun yrityksen visuaalinen ilme on tärkeä pitää yhtenäisenä ja erottuvana viimeistä piirtoa myöten on hyvä harkita WordPress-sivupohjien syvempää räätälöintiä koodaamalla.

Hakukoneoptimoidun tekstisisällön kirjoitus

64€ per 100 sanaa.

Tekstisisältö ja otsikot on yksi tärkeimpiä hakukoneoptimointiin vaikuttavia tekijöitä.

Kattava hakukoneoptimointiprosessi

Aloitus ja ensimmäisen kuukauden ylläpito alkaen 2000€. Hakukoneoptimoinnin ylläpito ensimmäisen kuukauden jälkeen alkaen 1400€/kk.

Kattavampi hakukoneoptimointi vie optimoinnin syvemmille vesille. Varteenotettava vaihtoehto kun sinulla on paljon kilpailua Googlen-hakutuloksissa.

(Käytämme hakukoneoptimoinnissa white hat -tekniikoita. Black hat -optimointi onnistuu jos aivan välttämättä haluat pelata venäläistä rulettia Googlea vastaan.)

Kriteereitä hyville kotisivuille

  • Selkeä käyttää ja asiakas löytää helposti etsimänsä.
  • Toteutuksessa on huomioitu kohdeyleisön mieltymyksiä ja taipumuksia.
  • Nopeus. Kaikilla ei riitä kärsivällisyys odottaa sivujen latautumista usean sekunnin ajan.
  • Hakukoneoptimoinnin perusteet kunnossa.
  • Sivujen tekstiä ja kuvia on helppo lisätä ja päivittää.